TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Galerija V medijih

Uporabno


Zahtevne poti
Kranjska Rinka (2453 m)


Kranjska Rinka je 20 metrov višja soseda Koroške Rinke.Več o poti
Ko gledamo iz doline proti goram se nam zdi, da sta obe Rinki enako visoki, vendar je desna – Kranjska, dvajset metrov višja. S pristopom na Koroško Rinko smo le še streljaj od vrha Kranjske, do katere nas loči pol ure hoje. Najprej se spustimo po melišču navzdol proti Malim Podom, že po parih minutah pa zavijemo desno v sosednje pobočje in na vrh. Z vrha Rink imamo potem več možnosti za sestop oz. nadaljevanje poti. Ena vodi na Male Pode, kjer potem lahko sestopimo po Turskem žlebu na Okrešelj, ali pa se odločimo za vzpon na Skuto. Druga možnost pa je, da se vrnemo na Koroško Rinko in po isti poti sestopimo v Ravensko Kočno.

Seveda pa na skuto vodi še več poti. Zelo znan je pristop od Frischaufovega doma na Okrešlju skozi Turski žleb. Za vzpon potrebujemo tri ure in pol. Nič manj ni v rabi pristop od Kamniškega sedla, ki vodi pod Brano in prek Turske gore. Za ta vzpon potrebujemo štiri ure. Vrh, podoben velikemu orlovemu gnezdu, mogočno kraljuje nad Vadinami in Ravensko Kočno, Okrešljem in prostranimi Velikimi podi. Na Velikih podih je tudi zavetišče – bivak.

Copyright 2024, Izdelava MMstudio