TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Galerija V medijih

Uporabno


Aktivnosti


Tek na smučeh


15 km prog / klasična in drsalna tehnika / izjemen gorski ambient / bližina gostinske in nastanitvene ponudbe / bližina drugih zimskih aktivnost kot je drsanje, sankanje in zimsko pohodništvo.


Tek na smučeh ima na Jezerskem že dolgo tradicijo, saj so Jezerjani tekli in prirejali tekme v teku na smučeh že dolgo pred alpskim smučanjem. Pravzaprav imamo izmed vseh zimskih aktivnosti še najbolj primerne terene za tek na smučeh, saj ob primerni količini snega lahko tečete po vseh travnikih na ravninskem predelu Zgornjega Jezerskega, od Planšarskega jezera do konca doline pri turistični kmetiji Ancelj. Z novim teptalcem prog, ki je najnovejša občinska pridobitev bodo proge še bolje in lepše urejene, tek pa še prijetnejši.


NAŠA PONUDBA

Petnajst kilometrov skrbno urejenih prog v dolini Ravenske Kočne je v zadnjih letih prepričalo in navdušilo že veliko tekaških sladokuscev. Tereni so primerni za vse starostne kategorije in vse tipe tekačev, od najmlajših začetnikov do izurjenih rekreativcev.

S progami upravlja zimski center Park Jezersko. Aktivnost je plačljiva (7 EUR), informacije o razmerah na tekaških progah  dobite na internetni strani www.park-jezersko.si in facebook profilu Tekaške proge Jezersko / Cross-country skiing Jezersko. Dodatne informacije prejmete na številki: + 386 31 203 930 ali po elektronski pošti: info@park-jezersko.si


IZPOSOJA TEKAŠKE in druge GORNIŠKE OPREME, ŠOLA TEKA NA SMUČEH, SERVIS SMUČI
PARK JEZERSKO
+386 31 203 930
info@park-jezersko.si
www.park-jezersko.si
Na voljo so tako otroški kompleti za predšolske otroke od številke 30 naprej in tekaška oprema za odrasle za prosto in klasično tehniko od številke čevljev 36 - 46.

in

IZPOSOJA TEKAŠKE OPREME
ŠENKOVA DOMAČIJA
Zgornje Jezersko 140
4206 Zgornje Jezersko
+ 386 41 777 188 (Drejc Karničar)
senkova.domacija@gmail.com
www.senkovadomacija.siCopyright 2024, Izdelava MMstudio