TIC Jezersko
+386 (0)4 25 45 140
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Nezahtevne poti Zahtevne poti Jezerska planinska pot Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Multimedija V medijih

Uporabno

12°C
Jezersko
07. Avg

temperatura: 12°C
veter: šibek SV Podrobnosti

Narava


Izvir mineralne vode


Nad Ankovo domačijo izvira zdravilna mineralna voda, imenovana »Jezerska slatina«. Takšne mineralne vode kot je ta, dotlej v Sloveniji še nismo poznali. Na podlagi več analiz je bilo ugotovljeno, da vsebuje veliko manganovih in amonijevih snovi, zato se še posebej priporoča bolnikom, obolelim na srcu in ožilju. Ne priporoča pa se pitje več kot 2 dcl vode na dan, saj zaradi velike vsebnosti magnezija spodbuja prebavo. V zdravstvene namene takšno vodo uporabljajo v Nemčiji ter prav tako v sosednji Železni Kapli kot kopel. Jezersko slatino lahko dobite postreženo tudi ob obroku pri naših gostinskih ponudnikih.Izvir je bil v letu 2013 zaradi lažje dostopnosti pripeljan v bližino glavne ceste, kjer si jo s korita lahko vsakdo natoči.

Dostop: po cesti proti mejnemu prehodu Jezersko vodi pot mimo kažipota za Planšarsko jezero, pri drugem odcepu zavijemo levo proti Ankovi domačiji in takoj za mostičkom na levi strani zagledamo korito, kjer si lahko natočimo svežo slatino.
Copyright 2020, Izdelava MMstudio