TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Galerija V medijih

Uporabno

Družinsko kolesarjenje

Zgornje Jezersko - krog ob Planšarskem jezeru

 
Parkiramo nasproti občinske stavbe. Pot se prične pri lesenem mostu, ki vodi preko travnika v jesenov drevored. Sledimo drevoredu, dokler ne pridemo do razcepa, kjer zavijemo desno, ter nadaljujemo, do naslednjega mostu takoj za njim zavijemo levo. Po makadamski cesti nadaljujemo do razcepa, le tu zavijemo desno (sledimo znaku za Planšarsko jezero), po asfaltni cesti kolesarimo do Planšarskega jezera. Nadaljujemo po levi  strani jezera, pri razcepu poti nato zavijemo desno preko lesenega mostu, takoj za mostom zavijemo desno, ter nadaljujemo nazaj v smeri proti gostišču ob Planšarskem jezeru kjer se krog sklene. Nazaj se vračamo po isti poti.

Ustavimo se v Gostišču pri Planšarskem jezeru, kjer si privoščimo kratek počitek, okrepčilo ter uživamo v čudoviti naravi.

Pot do Planšarskega jezera označena tudi z smerokazi, speljana je deloma po makadamski cesti in deloma po asfaltni stranski cesti. 


Celotna razdalja: 3,6  km
Višinska razlika: 49 m (vzpon)
Čas ture:  30 min

GPX track: Pot

Izhodišče: Zgornje Jezersko


Copyright 2024, Izdelava MMstudio