TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Galerija V medijih

Uporabno


Tematske poti

Tematska pot do lehnjakotvornega izvira


Razgledna pot Vas bo vodila mimo cerkve sv. Ožbalta, kmetije Spodnji Virnik do Lehnjakotvornega izvira.


Več o poti

Lehnjakotvorni izvir se nahaja v dolini Komatevra na Spodnjem Jezerskem ob kmetiji Spodnji Virnik. Do izvira je iz centra Jezerskega označena lahka pohodniška pot, ki poteka večinoma po gozdnih cestah. Preko samega izvira in slapišča je postavljen lesen podest. Izpred turistične pisarne se odpravite mimo stare cerkve sv. Ožbolta, kjer se lahko naužijete prelepega razgleda na Grintovce in se po poti odpravite do ekološke kmetije Spodnji Virnik, od tam dalje pa do lehnjakotvornega izvira.

Dolžina: 3,82 km
Čas hoje: 60 minVišinska razlika: 125 m
Gpx: Pot

Izhodišče: Zgornje JezerskoTematska pot po dolini Ravenske Kočne


Nezahtevna pot, vodi ob potoku Jezernica prek travnikov, kjer se odpira veličastni pogled na severna ostenja Kamniško-Savinjskih Alp z najvišjim vrhom Grintovcem.


Več o poti

Gre za enega lepših sprehodov po Jezerskem. Tematska pot je urejena in označena s smernimi tablami ter opremljena s klopmi. Med sprehodom po dolini Ravenske Kočne lahko mimogrede pokukate v preteklost te lepe gorske pokrajine in opazujete, kako je nekdanji ledenik preoblikoval površje in kako naravne sile nenehno spreminjajo pokrajino pred našimi očmi.
Od parkirišča pri Parku Jezersko, vodi pot ob potoku Jezernica prek travnikov, kjer se odpira veličastni pogled na severna ostenja Kamniško-Savinjskih Alp z najvišjim vrhom Grintovcem. Na poti boste spoznali, kako je nastala ta ledeniška dolina, njeno živalsko in rastlinsko bogastvo in vse ostale znamenitosti, zaradi katerih je Ravenska Kočna vredna obiska.
Tematska pot v dolini Ravenske Kočne, je v zimskem času zaprta!

Dolžina: 8 km
Čas hoje: 3 h ( pot je možno skrajšati)

Višinska razlika: 223 m
Gpx: Pot

Izhodišče: Planšarsko jezero 


Copyright 2024, Izdelava MMstudio