TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Multimedija V medijih

Uporabno


Zahtevne poti
Grintovec (2558 m)


Grintovec je najvišji vrh Kamniških Alp in priljubljen pohodniški cilj mnogih planincev.Več o poti
Grintovec je najvišji vrh Kamniških Alp. Nanj se povzpnemo z Jezerskega mimo Češke Koče, za vzpon porabimo pet ur. Lahko pa gremo na ta vrh tudi iz Kamniške Bistrice ali Kokre preko Kokrskega sedla. V tem primeru zadostujejo štiri ure hoda. Od Češke koče vodi pot naprej na Zgornje Ravni, kjer se razide s potjo, ki pelje na Kočno. Čez melišča Zgornjih Ravni se dobro zavarovana Frischaufova pot vzpenja v steni do Mlinarskega sedla. Tu se zopet cepi: na vzhodno stran po grebenu na Dolgi hrbet, v zahodni smeri pa se nadaljuje proti Grintovcu. Od Mlinarskega sedla je do vrha eno uro hoda čez Mali Grintovec.

 Malo pred vrhom se stezi pridruži še pot iz Dolške škrbine, ki povezuje Grintovec in Kočno. Veliko manj strma je južna stran Grintovca, po kateri vodi pristop do Cojzove koče na Kokrskem sedlu. Za ta vzpon potrebujemo dve uri. Grintovec je tudi pozimi eden od pogosteje obiskanih vrhov. Z južne smeri je zelo primeren za zimske ture, za turne smučarje pa ima na svojih gladkih pobočjih vabljiva smučišča tja do Cojzove koče in še naprej proti Kamniški Bistrici oziroma Kokri.

Copyright 2023, Izdelava MMstudio