TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Galerija V medijih

Uporabno



Pristovški Storžič (1759 m)


Pristovški Storžič zapira Jezersko dolino iz njene severne strani. Je del koralnega grebena v verigi Karavank. Ko se boste odločili za Pristovški Storžič, ne pozabite, da potrebujete osebni dokument.

Več o poti
Pristop se začne na prelazu Jezerski vrh (1218 m), kjer boste pustili svoj avtomobil. Po prestopu meje vas bo pot vodila po gozdni cesti do lovske koče. Strma Kranjska pot se najprej vzpne skozi gozd, večkrat prečka gozdno pot. Preko jase pridete do zahtevnejšega dela, ki je opremljen z varovalnimi jeklenicami. Tu običajno leži sneg do toplejših spomladanskih dni.

Proti samemu vrhu se boste vpenjali po poraslem skalnem grebenu. Vrh je obeležen z lepim križem. Na vrhu boste uživali v prelepem razgledu na Jezersko dolino, Kamniško Savinjske Alpe, Koroško, greben Košute in Julijske Alpe. Za vzpon boste potrebovali uro in pol.

Sestop priporočamo po isti poti, mogoč pa je tudi sestop na severno stran preko Pasterkovega sedla in po markirani poti nazaj na Jezerski vrh. Pristovški Storžič bo ugajal planincem, ki uživajo v lepih razgledih in ne preveč zahtevni poti. Ko so drugi vrhovi še pokriti s snegom, Pristovški Storžič že vabi s svojim kopnim sončnim vrhom. Tudi jeseni se boste ob lepem vremenu lahko prepustili še toplim žarkom jesenskega sonca.

GPS track: https://ridewithgps.com/trips/94197012

Copyright 2024, Izdelava MMstudio