TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Galerija V medijih

Uporabno



Novice in dogodki



Splošne informacije

29.05.2021

Dodatne informacije

TIC Jezersko
TEL: +386 51 219 282
E-MAIL: tic@jezersko.si

Veliki traven in rožnik - čebelam cvetoč Krožnik


Letos so čebele še posebej odvisne od pomoči ljudi je eno od sporočil Čebelarske zveze Slovenije, saj se letos zaradi pozebe soočamo s pomanjkanjem paše za žuželke opraševalke. Tudi z večkratno košnjo tako izginjata biotska raznovrstnost kot čebelja paša.

K projektu, katerega pobudnika sta Čebelarska zveza Slovenije in Zavod Tri – Grozd NVO, je poleg trinajstih drugih gorenjskih občin pristopila tudi Občina Jezersko. Skupaj bomo poskrbeli, da bosta veliki traven in rožnik, torej maj in junij, čebelam cvetoč krožnik. Del zelenih površin v naši občini bo zasejan s travniškimi rožami in ne bo košen, kar bo pomagalo žuželkam opraševalcem zagotoviti hrano in prebivališče. 20 kg medovitih semen smo že raztrosili po ne košenih travnikih. 

Pozivamo tudi vas, da z mislijo na čebele, namenite delček vaših zelenih površin, da zasijejo v biotski raznovrstnosti travniških cvetlic. Tako bomo skupaj poskrbeli za naše čebele in krajino.

Copyright 2024, Izdelava MMstudio