TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Galerija V medijih

Uporabno



Novice in dogodki



Splošne informacije

16.05.2021

Dodatne informacije

TIC Jezersko
TEL: +386 51 219 282
E-MAIL: tic@jezersko.si

Vabljeni k glasovanju za Naj planinsko pot 2021


Objavljamo vabilo PD Kranj h glasovanju za Naj planinsko pot 2021:

Spoštovani,

Planinsko društvo Kranj si že nekaj let prizadeva za obnovo zelo zahtevne planinske poti na Koroško Rinko, 2433 m visoko goro v Kamniško Savinjskih Alpah.

Planinska pot na Koroško Rinko (Križ) je del Slovenske planinske poti in je ena najlepših, pa tudi najzahtevnejših zavarovanih poti v skupini Grintavcev. Pot običajno začnemo v zatrepu doline Ravenske Kočne, od koder se mimo Kranjske koče na Ledinah in nato preko melišč ob spodnjem robu ledenika pod Skuto vzpnemo na Jezersko sedlo. Od tu se proti vrhu Križa dviga slikovit in prepaden greben, po katerem je speljana planinska pot. Ta nam ob prekrasnih razgledih na vrhove kraljestva Rink ponuja vznemirljiva prečenja prepadnih pobočij in atraktivno plezanje po navpičnih skalnih pregradah.

Zavarovalnica Triglav v okviru pobude Očistimo gore in v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije že četrto leto organizira izbor za Naj planinsko pot, kjer namenijo sredstva za obnovo poti, ki jo na spletni strani https://vsebovredu.triglav.si/plus/naj-planinska-pot-2021 izglasujejo glasovalci.

Vljudno vas vabim k glasovanju za pot

Kranjska koča na Ledinah–Koroška Rinka.


Glasovanje poteka od 10. 5. 2021 do 21. 6. 2021 na spletni strani https://vsebovredu.triglav.si/plus/naj-planinska-pot-2021.

Kratka navodila za glasovanje najdete na spletni strani občine Jezersko.

Glasujete lahko enkrat dnevno. To pomeni, ko ste oddali svoj glas, lahko za svojo favoritko spet glasujete naslednji dan, vsak dan do vključno 21. 6. 2021.

Razširimo glas, da našim markacistom omogočimo sredstva za obnovo poti. Tako bomo po nekaj letih spet lahko uživali na dobro zavarovani poti na Koroško Rinko in razgledih, ki jih pot in vrh gore ponujata.

Hvala za vaše glasove in lep planinski pozdrav! 

Primož Černilec
Predsednik PD Kranj
Copyright 2024, Izdelava MMstudio