TIC Jezersko
+386 (0)4 25 45 140
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Nezahtevne poti Zahtevne poti Jezerska planinska pot Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Multimedija V medijih

UporabnoNovice in dogodkiSplošne informacije

20.12.2022

Dodatne informacije

TIC Jezersko
TEL: +386 51 219 282
E-MAIL: tic@jezersko.si

Vabilo na potopisno predavanje: Altaj


Danes, v torek, 20. 12. 2022, ob 18. uri ste vljudno vabljeni v dvorano Korotan, kjer boste lahko prisluhnili Ireni Zupančič, ki bo z nami delila utrinke s svojega potovanja po Altaju.

Pravijo, da je Altaj na jugu Sibirije ena najlepših dežel na svetu. Ima tudi izjemno močan energijski potencial, saj naj bi bila Zemlja s popkovnico povezana z ozvezdjem Oriona prav preko triglave Beluhe, najvišje gore Sibirije. Mnogi verjamejo, da se tam nahaja Šambala ali Belovodje, mesto Velikih učiteljev, altajski raj na Zemlji ali Zlata dežela, kar v prevodu z altajščine pomeni beseda Altaj.

Po altajski legendi se je Stvarnik odločil, da bo na Zemlji ustvaril Zlato deželo, kjer bodo živeli srečni ljudje. Poklical je jelena, sokola in sibirsko cedro, ter jim naročil: "Poiščite na Zemlji kraj, ker se boste počutili najbolje! Tam, kjer se bodo vaše poti srečale, tam bo Zlata dežela!” Jelen je dolgo taval po Zemlji in iskal pravo mesto, sokol se je dvignil visoko v nebo, sibirska cedra pa je svoje korenine pognala globoko pod zemljo. Dolgočasa so iskali, potem pa so se srečali na Altaju, deželi zlatih gora ali Zlati deželi.Preberite tudi28
Maj

Športna sobota & dobrodelna katra

Vabljeni vsi Jezerski občani in občanke na športno soboto, 3. 6. 2023, od 13. ure dalje na športno igrišče. Obiskala nas bo tudi dobrodelna katra, ki pelje svoj tretji krog za malega Urbana.
Prisrčno vabljeni!
13
Maj
21
Feb

Rezultati smuka jezerskih starih korenin

Na pustno nedeljo smo se Jezerjani zbrali na prireditvi Starih korenin in organizirani tradicionalni Smuk jezerskih smučarskih korenin 2023. Letos nam ni bilo treba iskati senčnih zaplat, saj je bila zima radodarna s snežno odejo, ki nas bo še nekaj časa razveseljevala z zimskimi radostmi. Tako kot nekaj zadnjih let, so nas gostili v Parku Jezersko in del novega smučišče Jaga baba je bil pripravljen za vse letošnje tekmovalce, predvsem pa za njihovo starodobno opremo, ki potrebuje posebne maže in še skrbnejšo pripravo. Ker je zmagovalec tisti, ki je doma v povprečnem času, se s hitrostjo nismo dosti ukvarjali, saj pri tekmovanju šteje tudi oprava/maska, nastop in močna spodbuda gledalcev.

Organizatorji se trudimo prireditev ohraniti, predvsem v spomin tistim davnim časom, ko so bile Stare korenine zaresna tekma z zaresno opremo in upamo, da v naslednjem letu še z večjo udeležbo tekmovalcev kot tudi gledalcev. Hvala za vaš prispevek pri ohranjanju običaja.

10
Feb

Prvenstvo občine Jezersko v veleslalomu

Športno društvo in Občina Jezersko vljudno vabita vse občane in občanke na vsakoletno tekmovanje v veleslalomu. Letos se bo tekma odvijala v soboto, 18. februarja 2023, ob 10. uri na smučišču Jaga Baba v Sibiriji.
VSE Novice in dogodkiCopyright 2023, Izdelava MMstudio