TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Galerija V medijih

Uporabno



Novice in dogodki



Splošne informacije

20.12.2022

Dodatne informacije

TIC Jezersko
TEL: +386 51 219 282
E-MAIL: tic@jezersko.si

Vabilo na potopisno predavanje: Altaj


Danes, v torek, 20. 12. 2022, ob 18. uri ste vljudno vabljeni v dvorano Korotan, kjer boste lahko prisluhnili Ireni Zupančič, ki bo z nami delila utrinke s svojega potovanja po Altaju.

Pravijo, da je Altaj na jugu Sibirije ena najlepših dežel na svetu. Ima tudi izjemno močan energijski potencial, saj naj bi bila Zemlja s popkovnico povezana z ozvezdjem Oriona prav preko triglave Beluhe, najvišje gore Sibirije. Mnogi verjamejo, da se tam nahaja Šambala ali Belovodje, mesto Velikih učiteljev, altajski raj na Zemlji ali Zlata dežela, kar v prevodu z altajščine pomeni beseda Altaj.

Po altajski legendi se je Stvarnik odločil, da bo na Zemlji ustvaril Zlato deželo, kjer bodo živeli srečni ljudje. Poklical je jelena, sokola in sibirsko cedro, ter jim naročil: "Poiščite na Zemlji kraj, ker se boste počutili najbolje! Tam, kjer se bodo vaše poti srečale, tam bo Zlata dežela!” Jelen je dolgo taval po Zemlji in iskal pravo mesto, sokol se je dvignil visoko v nebo, sibirska cedra pa je svoje korenine pognala globoko pod zemljo. Dolgočasa so iskali, potem pa so se srečali na Altaju, deželi zlatih gora ali Zlati deželi.

Copyright 2024, Izdelava MMstudio