TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Galerija V medijih

Uporabno



Novice in dogodki



Splošne informacije

27.07.2022

Dodatne informacije

TIC Jezersko
TEL: +386 51 219 282
E-MAIL: tic@jezersko.si

V dolino Ravenske Kočne odslej z organiziranim prevozom ali plačilom parkirnine


Občina Jezersko bo z namenom umirjanja prometa v dolini Ravenske Kočne pri lovskem domu Pod Turni postavila zapornico, mimo katere se bo možno peljati s plačilom parkirnine oziroma z dovolilnico, do katere bodo upravičeni občani in občanke Občine Jezersko. Upravičencem se dovolilnica izda brezplačno na podlagi pisne vloge, ki je objavljena na spletni strani www.jezersko.si v zavihku Vloge in obrazci. 
Dodatne informacije: https://jezersko.si/objava/650978   

Parkirišče v dolini Ravenske Kočne bo odprto za 100 vozil. To pomeni, da prehod mimo zapornice imetnikom dovolilnice v času, ko bo v dolini Ravenske Kočne že 100 vozil, ne bo mogoč.

Za vse obiskovalce se parkirnina za parkirišče Ravenska Kočna plačuje celo leto. Cena dnevnega parkiranja v obdobju od 1.6. do 30.9. znaša 10 EUR, v obdobju od 1.10. do 31.5. znaša 5 EUR. Parkirnina se plača z bančno kartico ali preko aplikacije. Gotovinskega plačevanja ni.

Izvajanje prevozov s kombijem (8+1) ali minibusom v času poletne turistične sezone 

V času polete turistične sezone bo v dolino Ravenske kočne organiziran prevoz z 8 sedežnim kombijem oziroma po potrebi z minibusom.  Vozovnice za osebo starejšo od 4 let znaša 2,00 EUR z vključenim DDV. Otroci do dopolnjene starosti 4-ih let v spremstvu odrasle osebe imajo pravico do brezplačnega prevoza. Vozovnico potnik kupi pri vozniku.

Prevoz se izvaja med postajami: Planšarsko jezero - parkirišče Pod Turni - končna postaja z obračališčem parkirišče Ravenska kočna (cca 3,5 km) med 7.00 in 12.00 uro in med 14.00 ter 17.00 uro.

Prevozi se izvajajo ob sobotah in nedeljah ter po naročilu tudi med tednom v juliju in avgustu.

Bodi eko, prisedi v kombi! 







Copyright 2024, Izdelava MMstudio