TIC Jezersko
+386 (0)4 25 45 140
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Nezahtevne poti Zahtevne poti Jezerska planinska pot Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Multimedija V medijih

UporabnoNovice in dogodkiSplošne informacije

20.12.2022

Dodatne informacije

TIC Jezersko
TEL: +386 51 219 282
E-MAIL: tic@jezersko.si

PROMETNI REŽIM IN SPREHAJALNE POTI V ČASU ZIMSKE SEZONE


V času zimske sezone na območju Ravenske Ročne velja spremenjen prometni režim, zato vas vljudno prosimo, da se ga držite, saj bo tako vaš obisk Jezerskega veliko bolj prijeten.

Predvsem ob koncih tedna in v prazničnem času pričakujemo povečano število obiskovalcev, zato bomo hvaležni, če boste dosledno upoštevali prometno signalizacijo in navodila redarjev.

Obisk Ravenske Kočne
Promet v ledeniško dolino Ravenske Kočne v zimskem času ni več dovoljen in se zaključi ob lovskem domu. Pot v dolino lahko nadaljujete peš in sledite smerokazom za novo peš pot, ki vodi do tovornih žičnic. Tematska sprehajalna pot v dolino Ravenske Kočne je v zimskem obdobju zaprta. Vse pohodnike naprošamo, da ne hodijo po urejenih tekaških progah in vodijo pse na vrvicah. Vsi pohodniki in smučarji-tekači (obiskovalci Parka Jezersko) lahko parkirate na novih brezplačnih parkiriščih P5, ki so označeni na spodnjem zemljevidu.

Planšarsko jezero
Vsi sprehajalci, obiskovalci drsališča in sankališča lahko parkirate na parkiriščih ob Planšarskem jezeru (parkirišča P2).Tudi na tej lokaciji parkiranje ni plačljivo, zaračunava pa se uporaba tekaških prog, drsališča in sankaške proge. Promet okrog jezera bo urejen krožno v skladu z navodili redarjev.


ZEMLJEVID SPREHAJALNIH POTI

Tudi pozimi se lahko odpravite na čudovit sprehod po Jezerskem, zato smo za vas pripravili zemljevid, na katerem je označenih pet sprehajalnih poti.Preberite tudi28
Maj

Športna sobota & dobrodelna katra

Vabljeni vsi Jezerski občani in občanke na športno soboto, 3. 6. 2023, od 13. ure dalje na športno igrišče. Obiskala nas bo tudi dobrodelna katra, ki pelje svoj tretji krog za malega Urbana.
Prisrčno vabljeni!
13
Maj
21
Feb

Rezultati smuka jezerskih starih korenin

Na pustno nedeljo smo se Jezerjani zbrali na prireditvi Starih korenin in organizirani tradicionalni Smuk jezerskih smučarskih korenin 2023. Letos nam ni bilo treba iskati senčnih zaplat, saj je bila zima radodarna s snežno odejo, ki nas bo še nekaj časa razveseljevala z zimskimi radostmi. Tako kot nekaj zadnjih let, so nas gostili v Parku Jezersko in del novega smučišče Jaga baba je bil pripravljen za vse letošnje tekmovalce, predvsem pa za njihovo starodobno opremo, ki potrebuje posebne maže in še skrbnejšo pripravo. Ker je zmagovalec tisti, ki je doma v povprečnem času, se s hitrostjo nismo dosti ukvarjali, saj pri tekmovanju šteje tudi oprava/maska, nastop in močna spodbuda gledalcev.

Organizatorji se trudimo prireditev ohraniti, predvsem v spomin tistim davnim časom, ko so bile Stare korenine zaresna tekma z zaresno opremo in upamo, da v naslednjem letu še z večjo udeležbo tekmovalcev kot tudi gledalcev. Hvala za vaš prispevek pri ohranjanju običaja.

10
Feb

Prvenstvo občine Jezersko v veleslalomu

Športno društvo in Občina Jezersko vljudno vabita vse občane in občanke na vsakoletno tekmovanje v veleslalomu. Letos se bo tekma odvijala v soboto, 18. februarja 2023, ob 10. uri na smučišču Jaga Baba v Sibiriji.
VSE Novice in dogodkiCopyright 2023, Izdelava MMstudio