TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Galerija V medijih

Uporabno



Novice in dogodki



Splošne informacije

07.08.2023

Dodatne informacije

TIC Jezersko
TEL: +386 51 219 282
E-MAIL: tic@jezersko.si

Otvoritev razstave 70 let Slovenske planinske poti


Prehoditi znamenito Slovensko planinsko pot, ki se prične v Mariboru in poteka čez Pohorje, preko Kamniško-Savinjskih Alp, Karavank, Julijskih Alp ter se preko predalpskih hribovij spusti na Kras ter konča na Debelem rtiču, je zagotovo prav posebna dogodivščina.


Pot je označena s splošno oznako planinskih poti v Sloveniji - s Knafelčevo markacijo in dodano številko 1, ter je najdaljša in najbolj priljubljena vezna pot v Sloveniji.


Ob njeni 70. obletnici je Slovenski planinski muzej skupaj s Planinsko zvezo Slovenije pripravil razstavo posvečeno poti ter življenju in znamenitostim na in ob njej.


Dobrodošli, da se nam pridružite na odprtju razstave v četrtek, 10. avgusta 2023, ob 19.30 v Medgeneracijskem centru Jezersko (Zgornje Jezersko 57).
Ob otvoritvi bo pripravljena tudi skromna pogostitev, ogled razstave pa bo možen do 15.9. v času odprtja pisarne TIC-a.

Po otvoritvi razstave bo ob 21. uri v Županovem kotu (v primeru slabega vremena pa v Dvorani Korotan) tudi projekcija kratkega filma, ki je nastal ob 30-letnici Društva Gorska reševalna služba Jezersko.

Lepo vabljeni!

Copyright 2024, Izdelava MMstudio