TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Multimedija V medijih

Uporabno


Nezahtevne poti
Kranjska koča na Ledinah (1700 m)


Koča stoji na planoti Ledine tik ledenika pod skuto in je dostopna iz Ravenske Kočne po Slovenski poti, po Lovski poti in skozi Žrelo.

POMEMBNO OBVESTILO!

Kranjska koča na Ledinah bo letos deležna prenove. Posledično koča ne bo stalno odprta. Na spodnjem spletnem naslovu preverite, če je koča odprta in v kakšnem nivoju oskrbe obratuje: https://www.pdkranj.si/koce/kranjska-koca-na-ledinah/
Več o poti


Dom je postavilo Planinsko društvo Kranj. Dostopen je iz Ravenske Kočne po Slovenski poti, po Lovski poti in skozi Žrelo. Za pristop porabimo uro, do uro in pol hoda.

Razen tega pridemo do Kranjskega doma na Vadinah še od Frischaufovega doma na Okrešlju, za kar rabimo tri ure in od Češke koče prek Žrela, za kar porabimo približno eno uro. V domu je na voljo štirideset ležišč. Dom je odlično izhodišče za plezalne vzpone v severni steni Dolgega hrbta, Štruce, Skute in Rink ter za pristope na Babe in Rinke.

Copyright 2023, Izdelava MMstudio