TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si

Užitečné



Novinky a události



Zgornje Jezersko 57
01.07.2018

TIC Jezersko
TEL: +386 51 219 282
E-MAIL: tic@jezersko.si

PŘÍBĚH JEZERSKA 2018


JEZERSKÉ LETNÍ DĚNÍ

Etnograficky pestré dvouměsíční letní akce v Zgornjem Jezerskem, které svou činnost zahájilo vminulých letech, pokračují také vlétě 2018.

Zabýváme se naší lokální identitou, kterou jsme si uchovali a naším přáním je ji šířit dál. Připravili jsme pro vás velký výběr akcí představujících důležité propojení minulosti a současnosti. Akce jsou zajímavé a vhodné pro všechny, kteří se zajímají o historii, etnologické dědictví, přírodu, mohutné kopce, farmy, zvířata anebo o místní kuchyni. Název Jezerska štorija – Příběh Jezerska je motivován názvem knihy Andreje Karničara Jezerska štorija. Vknize jsou zapsány příběhy, legendy a vzpomínky na události zkaždodenního života, které byly dlouhou dobu přenášeny pouze orální tradicí. Zveme vás na Jezerské letní dění, na Příběhy Jezerska.

Informace:

Všechny akce vrámci festivalu Příběh Jezerska jsou bezplatné. Radost nám udělají dobrovolné příspěvky.

Prosíme, abyste se na akce předem přihlásili na email: tic@jezersko.sinebo na tel: 00386 51 219 282.

TÝDENNÍ AKCE (1. 7. - 31. 8. 2018)
Každé ÚTERÝ v10:00; sraz u TIC-e, Zgornje Jezersko 57

Prohlídka přírodních a kulturních památek Jezerska

Projděme se po výjimečně malebném Jezerském údolí, poznejme toto místo a jeho zajímavosti.

Nejprve půjdeme podél potoka Jezernice, okolo pramene s léčivou minerální vodou, ze kterého budeme pít, stejně jako vminulosti, z dlaní. Odtud již uvidíme kostel sv. Andreje, který stojí na zvláště působivém místě. Kostel navštívíme a půjdeme dál, kpět set let staré Šenkově usedlosti, která je vyhlášeným místem venkovské turistiky. Sousední budova, kterou navštívíme, bude etnografické muzeum Jenkova kasárna, přičemž nahlédneme za mohutné zdi budovy ze 16. století. Uděláme si panoramatickou prohlídku, a pak se kolem Planšarského jezera vrátíme zpět do centra obce.

Výlet sradostí přizpůsobíme vašim přáním, spolu navštívíme ostatní místa jezerského údolí.
Copyright 2024, Production MMstudio