TIC Jezersko
+386 (0)51 219 282
tic@jezersko.si
Domov O Jezerskem Kontakt Koristne info Novice in dogodki Narava Kultura Nastanitve Aktivnosti Kulinarika Gostišča Prireditve Paketi Lokalna ponudba Galerija V medijih

Uporabno



Novice in dogodki



Splošne informacije

09.12.2021

Dodatne informacije

TIC Jezersko
TEL: +386 51 219 282
E-MAIL: tic@jezersko.si

Jezerska zimska pravljica (ponudba in koristni napotki)


Zima na Jezerskem ponuja vrsto aktivnosti, izberi svojo najljubšo... ali pa katero izmed njih pogumno preizkusi prvič!

Nekaj koristnih informacij in napotkov:

Splošne informacije o ponudbi in razmerah:
TIC Jezersko: 051 219 282, tic@jezersko.si

Izposoja zimske opreme, vodenja, tečaji, informacije o stanju na tekaški/sankaški progi, smučišču, drsališču, prodaja kart:
Park Jezersko: 031 203 930, info@park-jezersko.si

Zimske aktivnosti:

Tek na smučeh (klasična in drsalna tehnika),več kot 16 km prog!

Letos vam ponujamo tečaj teka na smučeh, možnost izposoje opreme, družinski tečaj teka na smučeh...

Odpiralni čas: 9.00
Možnost nakupa kart pri jezeru, v Parku Jezersko, tudi na spletu.




Turno smučanje

V zimskeem času so razmere za turno smučanje na Jezerskerm imenitne. Z usrezno opremo se povzpnite na zasnežene vrhove in se preustite naravnim lepotam. Vsekakor pa bodite pozorni na vremenske razmre in možnost plazenja.



Sankanje 

Za vas smo pripravili sankaško progo. Možnost izposoje opreme in prevoz do začetka proge. Naj v vas vzbudi spomine na otroštvo!




Drsanje

Za vse navdušence nad drsanjem imamo urejeno umetno drsališče. Prostora je dovolj tako za zagrete hokejiste, graciozne umetnostne drsalce kot za otroški smeh in zabavo.
Možna je izposoja opreme.



Krplanje

Je za vse, ki bi si želeli na sprehod, a kaj, ko je toliko snega. Krple vam omogočajo izjemno doživetje v snegu brez premočenih čevljev.



Ledno plezanje

Ledno plezanje je kot nalašč zavse zagrete plezalce. Le previdno in pazite na plazove!




Zimsko pohodništvo

Na Jezerskem se lahko povzplenete na vrhove in opazujete ledeniško dolino pod seboj. Ne pozabite na obvezno opremo in varujte se plazov!





Zimska Jezerska štorija:
Med 17. 12. 2021 in 6. 3. 2022 smo vam pripravili pester preplet zimskih dejavnosti, ki vam bodo ogrele telo in sprostile dušo. Za vse, ki boste na Jezerskem preživeli vsaj dve noči, smo pripravili tudi posebno kartico ugodnosti, s katero bodo vse aktivnosti za vas še bolj ugodne. Kartico boste prejeli ob prijavi v vašo nastanitev, kjer vas bodo seznanili tudi z vsemi ostalimi informacijami o zimskih razmerah na Jezerskem.
Več info: https://www.jezersko.info/zimska-jezerska-storija-02-12-2021.html

Panoramska kamera Jezerko - slika V ŽIVO:
https://www.youtube.com/c/TICJezersko/live

*Nastanitvena ponudba*: https://www.jezersko.info/nastanitve.html
*Gostinska ponudba*: https://www.jezersko.info/gostisce-ob-jezeru.html

Parkirni režim v okolici Planšarskega jezera:
Dragi obiskovalci, za prijetnejše in varnejše koristenje zimskih radosti na Jezerskem, je na območju Ravenske kočne preko zimske sezone in predvsem vikendov ponovno vzpostavljen spremenjen prometni režim. Prosimo vas, da upoštevate prometno signalizacijo in navodila redarjev.

Obisk Ravenske kočne
Promet v ledeniško dolino Ravenske kočne v zimskem času ni več dovoljen in se zaključi ob lovskem domu. Pot v dolino lahko nadaljujete peš in sledite smerokazom za novo peš pot, ki vodi do tovornih žičnic. Tematska sprehajalna pot v dolino Ravenske kočne je v zimskem obdobju zaprta. Vse pohodnike naprošamo, da ne hodijo po urejenih tekaških progah in vodijo pse na vrvicah. Vsi pohodniki in smučarji-tekači (obiskovalci Parka Jezersko) lahko parkirate na novih brezplačnih parkiriščih P5, ki so označeni na priloženi karti.

Planšarsko jezero
Vsi sprehajalci, obiskovalci drsališča in sankališča parkirate na parkiriščih ob Planšarskem jezeru (parkirišča P2). Tudi na tej lokaciji parkiranje ni plačljivo, zaračunava pa se uporaba tekaških prog, drsališča in sankaške proge. Promet okrog jezera bo urejen krožno v skladu z navodili redarjev.

Razmere v gorah:
Predno se odpravite na turo vam svetujemo, da pridobite informacije o snežnih in plazovnih razmerah. Ažurne informacije v sodelovanju s postajo GRS Jezersko nudi naš TIC (051 219 282 / tic@jezersko.si). Trenutne plazovne razmere: https://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/bulletin/mountain/avalanche/ Izbirajte cilje, ki ustrezajo vaši trenutni pripravljenosti in izkušnjam. Ne pozabite na lavinski trojček (lavinska žolna, lopata, sonda). Manj izkušenim svetujemo obisk gora v spremstvu usposobljenega vodnika. Želimo vam varen vzpon ter spust!

Obvestilo pohodnikom in alpinistom:
Prosimo vas, da za dostope do svojih gorskih ciljev ne uporabljate smučarsko tekaških in turno smučarskih prog. Hvala. 


Copyright 2024, Izdelava MMstudio